Sala de premsa

TORNAR

La Fundació Abertis presenta el seu Centre Internacional UNESCO

  • La Fundació Abertis protagonitza una sessió paral·lela a l’esdeveniment on es posa en relleu la intensa activitat de recerca, divulgació i cerca de sinergies a través de la Xarxa de Reserves de la Biosfera Mediterrànies.
  • És el primer i l’únic exemple de col·laboració pública i privada d’un centre de Categoria 2 entre la UNESCO, l’administració pública i una empresa privada com Abertis.
  • En el transcurs del seu viatge, Salvador Alemany, president d’Abertis i de la Fundació Abertis, acompanyat de l’ambaixadora delegada permanent davant de la UNESCO, Teresa Lizaranzu, s’ha reunit amb la secretària general de la UNESCO, Irina Bokova.    


Barcelona, 14 de juny del 2017

La Fundació Abertis ha presentat avui el Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies a París amb ocasió de la 29a sessió del Consell Internacional de Coordinació del programa Man and Biosphere (MaB) patrocinat per l’organització internacional.

La Fundació Abertis ha participat en un side event de la trobada que, amb el títol “Model de col·laboració pública i privada”, ha comptat amb la presència del president del Consell Executiu de la UNESCO, Michael Worbs; del director de la Divisió de Ciències Ecològiques i de la Terra de la UNESCO, Han Qunli; i de l’ambaixadora d’Espanya delegada davant de la UNESCO, Teresa Lizaranzu. L’acte ha comptat amb la presència de Salvador Alemany, president d’Abertis i de la Fundació Abertis, i Martí Boada, coordinador científic del Centre UNESCO i investigador de l’ICTA, UAB.

La sessió ha servit per presentar el Centre Internacional de Castellet com una experiència pionera en la col·laboració entre la UNESCO i una empresa privada. A més, s’ha posat de manifest l’intens programa d’activitats que es duen a terme a Castellet i s’han analitzat l’aportació i la creació de sinergies del Centre amb el programa MaB.

Segons ha destacat Boada, coordinador científic del Centre UNESCO i investigador de l’ICTA, UAB: “Més enllà de la seva importància científica, el Centre cobra una importància destacada ja que es tracta del primer cas de col·laboració entre un organisme internacional com és la UNESCO amb una empresa de l’àmbit privat com Abertis. El resultat és una fórmula imaginativa i innovadora que posem a la seva disposició amb l’esperança que serveixi d’exemple per a altres centres similars que es puguin crear en el futur en col·laboració amb la UNESCO”. Els centres de Categoria 2 són centres i instituts patrocinats per la UNESCO que representen una modalitat especial en el sistema de Nacions Unides: els creen i financen els estats membres i la seva intenció principal és aconseguir dels objectius estratègics del programa MaB (Man and Biosphere) de la UNESCO.

El programa MaB, de la seva banda, proposa una agenda de recerca interdisciplinària i de formació de capacitats per millorar la relació de la gent amb el seu ambient de forma global. Fa servir la seva Xarxa de Reserves de la Biosfera com a vehicle per compartir coneixements, fer recerca i monitoratge, educació i formació i presa de decisions participativa.

Notícies Relacionades

Compartir

Modificar cookies