Sala de premsa

TORNAR

Enfortiment de la col·laboració entre les reserves de la biosfera al Mediterrani

El seminari es va celebrar al Centre UNESCO que hi ha a les instal·lacions de la Fundació Abertis de Castellet i la Gornal (Barcelona). També s’hi va convidar el Centre de Cooperació del Mediterrani (UICN-Med) perquè compartís les conclusions principals del seu estudi comparat de les reserves de la biosfera del Mediterrani. Aquest estudi es va fer l’any 2015, en el marc d’una associació entre l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals d’Espanya i l’UICN-Med.

Durant la inauguració, el secretari general d’Abertis Sr. Josep Mª Coronas va destacar la importància del Centre UNESCO com a plataforma per fomentar la col·laboració entre els directors de reserves de la biosfera i els ens decisoris de les zones nord i sud del Mediterrani. Alguns dels ponents principals, com la Dra. Jordina Belmonte, directora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la UAB, el Dr. Martí Boada, director científic del Centre UNESCO, la Dra. Roser Maneja, professora de l’ICTA-UAB, i la Sra. Georgina Flamme, gerent de la Fundació Abertis, van subratllar la necessitat d’enfortir les capacitats de les reserves de la biosfera mitjançant el desenvolupament d’una xarxa mediterrània. Aquesta xarxa, que està en procés de creació, contribuirà a bastir ponts entre les reserves de la biosfera del nord i del sud, així com a reforçar el seu paper en la conservació de la biodiversitat i el desenvolupament sostenible.

Aquest primer centre del Programa MAB, creat el novembre de 2013 sota els auspicis de la UNESCO, es va inaugurar oficialment l’abril de 2014 i serveix com a model per a la cooperació científica entre les dues ribes del Mediterrani i, a més, ofereix una excel·lent plataforma d’intercanvi i compartició d’informació sobre totes les qüestions relacionades amb les reserves de la biosfera i el seu desenvolupament sostenible.

El Centre, que col·labora estretament amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el seu Organisme Autònom de Parcs Nacionals(OAPN), és el primer d’aquest tipus i combina la participació pública i el suport financer privat sota els auspicis de la UNESCO.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb maher.mahjoub@iucn.org

Notícia produïda per IUCN.

Notícies Relacionades

Compartir

Modificar cookies